divendres, 18 de maig del 2012

Incendi forestal de Rasquera (maig 2012)

Finalment, sembla que per fi el s'ha controlat l'incendi de Rasquera, gràcies a l'alta humitat relativa, i que els vents de Xaloc han anat encalmant-se i sobretot el treball incansable dels Bombers, després d'haver cremat unes 3.000 hectàrees sent el principal incendi del que portem d'any, però el que és més sorprenent és en l'època que s'ha donat un incendi de tals magnituds, més propi de l'Agost que no pas de la Primavera.
Vegeu a continuació imatges desde sàtel·lit de l'incendi de Rasquera, quan els vents dominant a la zona eren de mestral (NW), cal destacar el núvols "ondulatus" generats per la calor a causa de l'incendi, que provocaba pertorbacions a les capes més altes de l'atmosfera, provocant l'aparició de núvols de tipus alt anomenats "Ondulatus"

 font:vilaweb.cat

font:Meteocat através de satèl·lit Modis

font:Meteocat através de satèl·lit Modis

Font:@gemmalinan

Perímetre de la superficie cremada de les comarues de la ribera d'ebre (Rasquera, Benissanet) i del Baix Ebre (El Perelló, Tivenys). Un incendi atípic, ja que s'ha donat a Primavera i amb força humitat relativa en el sòl i en l'àmbient; i no a ple estiu, amb plena sequera estival. Per concloure i per tal de il·lustrar l'ncendi vegeu algunes imatges de l'incendi:
Font:Ara.cat @bomberscat

Font:vilaweb.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada