dissabte, 1 d’octubre del 2011

Index de Fredor (Windchill)

Com que aquests últims mesos el temps és molt monòton i aburrit, amb sol i calor, i ja fa 4 mesos que duem de sequera en que practicament no plou, continuo amb els meus articles de divulgació.
Si fa uns dies parlava de l'index de Xafogor, avui parlaré del contrari l'index Windchill, o Index de Fredor però que és el Windchill?
És el resultat de combinar temperatures baixes amb el vent, cosa que dona una sensació de fred major, de  la que en realitat és, i això és degut a que el cos humà perd calor corporal i com més bufa el vent més "s'endú" la calor que produeix del cos humà, amb la qual cosa s'accentua la sensació de fred.

Vegeu la taula de Windchill: (index de Fredor):

Nota- la velocitat del vent es troba en metres per segon (m/s), per a pasar-ho a quilòmetres per hora (km/h), només cal multiplicar per 3,6.

Sensació confortable o poc desagradable amb roba apropiada d'hivern
Sensació desagradable
Possible congelació
Congelació provable en pocs minuts. El perill en les activitats a l'aire lliure és considerable.
Alt Risc: La carn exposada a l'aire lliure es congelarà en 1/2 o 1 minut.
Font: ACOM

P.D- Malgrat la publicació d'aquest article, no bé cap fredolada (almenys de moment), i continuarem amb la mateixa tónica aquest inici d'octubre, és a dir amb sequera... caloreta durant les hores diürnes... i no es veuen canvis a la vista, per tant nefasta temporada de bolets i pels nostres boscos!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada